•  
  • Home
  • |
  • Actueel
  • |
  • Een succesvolle Jongerendag Boomkwekerij 2024 in Opheusden

Een succesvolle Jongerendag Boomkwekerij 2024 in Opheusden

Een succesvolle Jongerendag Boomkwekerij 2024 in Opheusden

 

Afgelopen vrijdag, 6 september, vond de 4e editie van de landelijke Jongerendag Boomkwekerij plaats in het hart van de laanboomsector, Opheusden. In een dynamisch en leerzaam programma namen meer dan 220 jongeren uit Nederland, en zelfs enkelen uit Engeland en Duitsland, deel aan deze inspirerende dag. De jongeren, die een passie hebben voor de boomkwekerij, kwamen samen op drie locaties: het Laanboomhuis, Agro de Arend, en Cor Huibers Boomkwekerijen.

Het programma was gevarieerd en gericht op innovatie in de boomkwekerijsector. Zo leerden de deelnemers over de nieuwste technieken op het gebied van robotisering bij het oppotten van bomen, het gebruik van drones voor efficiënter gewasbeheer en digitalisering bij het rooien van bomen. Ook werden innovatieve methodes zoals veenvrije potgrond en geavanceerde schoffeltechnieken getoond in live demonstraties.

De jongeren kregen volop voorlichting in de workshops en demonstraties die hen de toekomst van de boomkwekerij lieten zien. Deze combinatie van theorie en praktijk bood hen waardevolle inzichten in de veranderingen binnen de sector, met een nadruk op duurzaamheid en technologie.

 

Naast het leren stond er ook ontspanning op het programma. Er waren diverse stands, waaronder die van Talentboom, waar scholingsconsulent André Hubregtse een rad van avontuur had meegenomen ter ere van het 25-jarig jubileum van Talentboom. Dit zorgde voor veel interactie en plezier, waarbij bijna alle jongeren met een leuk prijsje naar huis gingen.

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ, waar jongeren en professionals uit de sector informeel konden napraten over alle indrukken en nieuwe kennis. Ondanks een paar regenbuien, werd er volop genoten van het eten en de gesprekken, wat de dag een perfecte afsluiting gaf.

De organisatie van dit geslaagde evenement lag in handen van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, met ondersteuning van Colland Arbeidsmarkt en in samenwerking met Tree Centre Opheusden. Dankzij de betrokkenheid van vele bedrijven en organisaties werd deze dag een succes, waarin jongeren centraal stonden en de toekomst van de boomkwekerij volop in de schijnwerpers werd gezet.

Wij kijken nu al uit naar de 5e editie, waar we hopelijk opnieuw een grote groep jonge, enthousiaste deelnemers mogen verwelkomen!

Bekijk hier een filmpje van deze succesvolle dag: