Talentboom Brancheopleiding

Talentboom Brancheopleiding

Talentboom Brancheopleiding

Ontstaan

Al in 2019 is Talentboom begonnen met een oriëntatie op de Talentboom Brancheopleiding. Dit vond plaats tijdens een bijeenkomst waar mensen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en belangenbehartigers aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomst hebben we gesproken over behoeften, mogelijkheden en uitdagingen. Deze punten zijn verwerkt in een actieplan. In het voorjaar van 2020, tijdens de coronapandemie, zijn de scholingsconsulenten aan de slag gegaan met dit actieplan. Via online bijeenkomsten met diverse betrokken partijen kreeg de Talentboom Brancheopleiding vorm. In oktober 2021 is de Talentboom Brancheopleiding voor het eerst van start gegaan.

Doel

Het idee van de brancheopleiding is ontstaan omdat steeds meer mensen vanuit andere sectoren instromen in ons vakgebied. Scholingsconsulenten hoorden daarbij steeds vaker de vraag naar inhoudelijke cursussen. Deze mensen hadden geen behoefte aan een BBL-opleiding, omdat ze vaak al wat ouder zijn en het moeilijk vinden om dit te combineren met hun privéleven. Gaandeweg ontdekten we dat het ook een mooie aanvulling is voor mensen die hun opleiding hebben afgerond en zich verder willen ontwikkelen.
Het belangrijkste doel van de brancheopleiding is om de kennis van (nieuwe) medewerkers in de sector op een laagdrempelige manier te vergroten.

Inhoud

De Talentboom Brancheopleiding wordt momenteel op drie niveaus aangeboden: Medewerker, Meewerkend Voorman/vrouw en Bedrijfsleider 1. De brancheopleiding bestaat steeds uit vijf modules die ook los gevolgd kunnen worden. Zo kun je ervoor kiezen om de hele opleiding te volgen of je te verdiepen in een specifieke richting. Het programma van vijf modules duurt ca. 40 weken. Elke module heeft een andere looptijd, afhankelijk van de inhoud. De inhoud en duur van de opleidingen en modules kun je hier terugvinden: Brancheopleiding Boomkwekerij | Talentboom

Colland-subsidie

Vanuit het Colland-fonds arbeidsmarkt is er subsidie beschikbaar voor mensen die via de cao Open Teelten boomkwekerij betaald worden. Dit is een tegemoetkoming in de cursuskosten en geldt voor de onderdelen die niet wettelijk verplicht zijn. Op dit moment is het subsidiepercentage 85% en kun je tot 1000 euro per medewerker per jaar aan subsidie krijgen.

Aanmelden

Je kunt je voor de brancheopleiding aanmelden via de website van Talentboom. Wij zorgen er dan voor dat de school die de opleiding aanbiedt snel contact met je opneemt over je aanmelding. Je kunt je natuurlijk ook direct aanmelden bij de scholen via Zone.college, Yuverta of Curio.

Aanmelden Brancheopleiding | Talentboom

Trainingen & opleidingen - Yuverta LLO

Brancheopleiding Talentboom tot medewerker boomkwekerij | Curio

zonecollege.nl/llo/cursussen-en-opleidingen/medewerker-boomkwekerij-talentboom/